Week van Zorg en Welzijn

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 11 t/m 16 maart 2019. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.
Ook de locaties van Zorggroep Drenthe nemen deel aan deze week en openen haar deuren.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de activiteiten die wij organiseren of een kijkje te komen nemen op onze locaties. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die op de verschillende locaties georganiseerd worden.

13 maart 2019

De Wenning - Meeloopdag met ouderen
Bij De Wenning kan je op woensdag 13 maart meelopen met een hele speciale dag. De Wenning bestaat in 2019 namelijk 25 jaar en heeft in het kader daarvan diverse activiteiten georganiseerd. Eén daarvan is een speciale dag voor de ouderen uit omliggende dorpen. Deze worden uitgenodigd van 15.00 - 19.00 uur voor een activiteit, drankje en een heerlijk buffet.
Dus wil jij kennismaken met onze 'toekomstige' doelgroep en ervaren hoe een dag bij De Wenning eruit ziet, meld je dan aan vóór 6 maart 2019 via ab.dewenning@zorggroepdrenthe.nl.

De Noorderkroon - de fitte medewerker
Op woensdag 13 maart geeft De Noorderkroon aandacht aan het onderwerp 'de fitte medewerker' als extra activiteit komen Samantha Bakker van VIT-way, voedings-fitconsulent en Agnes Slenema fysiotherapeut een fitheidsprogramma aanbieden. Wil jij meedoen aan het fitheidsprogramma? Meld je dan voor 6 maart 2019 aan via noorderkroon@zorggroepdrenthe.nl.

14 maart 2019

De Vijverhof - Meeloopdag met rondleiding
Op 14 maart zijn er bij De Vijverhof in Assen twee meelooprondes. Deelnemers krijgen een rondleiding door het gebouw en maken kennis met een tillift en een (kantelbare)rolstoel. Er kan een quiz gedaan worden op de braintrainer en wordt er uitleg gegeven over de diverse activiteiten die binnen De Vijverhof worden georganiseerd. Aan het eind van de rondleiding is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen onder het genot van een hapje en drankje.

1e rondleiding om 13.30 uur
2e rondleiding om 14.45 uur

Rondleidingen gaan per aanmelding, graag aanmelden vóór maandag 11 maart 2019 via vijverhof@zorggroepdrenthe.nl

Spectrum - Rondleiding 10.00 uur
Onze locatie Spectrum in Beilen houdt op donderdag 14 maart om 10.00 uur een rondleiding voor belangstellenden. Ben jij op zoek naar een baan in de verzorging, huishouding of ons restaurant, ben jij op zoek naar een stageplaats, wilt u vrijwilliger worden of wilt u zich oriënteren in de mogelijkheden tot dagbesteding of wonen met zorg? Meld je/u dan aan voor een rondleiding. Aan het eind van de rondleiding is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen, onder het genot van een kopje koffie of thee. Aanmelden voor de rondleiding kan tot uiterlijk 12 maart 2019 via spectrum@zorggroepdrenthe.nl.

16 maart 2019

Mozaiek - Open huis 13.30 -16.00 uur
Op zaterdag 16 maart is er op onze locatie Mozaiek in Zuidlaren een open dag met een markt. Het thema van de markt is Zorg en Welzijn vroeger en nu.
Diverse kraampjes met hulpmiddelen, beleefkoffers, hapjes en ouderwets snoepgoed zijn te vinden. Daarnaast presenteren de kapper en de schoonheidsspecialiste die gevestigd zijn in Mozaiek zich. De twee typetjes, Agatha en Diana, zorgen voor gezelligheid, gekkigheid en vrolijke noot.

Wie weet loopt u in Mozaiek onze collega, Beanca Hollander uit onderstaand filmpje, wel tegen het lijf.