Reisgids - Bloemencorso Eelde 'De film'

Zaterdag 31 augustus jl. was het zover. Het jaarlijkse Bloemencorso in Eelde. We vertrokken met cliënten en introducees van verschillende locaties met een touringcar van Drenthe Tours naar Eelde.

In Eelde werden we hartelijk onthaald door vrijwilligers en kregen we een kopje koffie of thee aangeboden met een gebakje voorzien van het Bloemencorso logo. Na een heerlijke lunch namen we plaats voor het terras van restaurant ‘Bij de Buren’. Hier zaten we grotendeels in de schaduw van de bomen en konden we goed uitkijken op de route van het Bloemencorso. De schaduw was zeer gewenst, want het was een hele warme dag. We hadden voorzorgsmaatregelen genomen in hoedjes en petjes. Verder werd een ieder van extra water voorzien.

De stoet van het corso kwam wat later op gang dan gepland. Tienduizenden mensen zaten aan de kant van de weg op stoelen, kleedjes of gewoon in het gras. Er deden veertien praalwagens mee aan de stoet. Thema dit jaar was ‘de Film’. Wijk Hooiwijk/Schelfhorst uit Eelde streek met de hoogste eer. Met praalwagen The Lion King won de wijk zowel de 1e prijs als de Ereprijs. De praalwagen is met zo’n zestig vrijwilligers gemaakt. Martijn en Niels zijn 2 van de vrijwilligers. Dat ze gewonnen hebben vinden ze vooral een hele eer. “Het mooie is dat je met elkaar iets doet. Dat is vooral heel gezellig, daar doe je het voor”.

Na het corso namen we plaats in het restaurant ‘Bij de Buren’, waar we een drie-gangendiner geserveerd kregen. Wat een heerlijke afsluiting.

Jacqueline Haijkens, voorzitter van Bloemencorso Eelde, toonde zich aan het einde van de middag meer dan tevreden. ,,Het is ongelooflijk druk, uiteraard mede dankzij het weer. Het weer is zo ongeveer het enige dat wij niet in de hand hebben.’’ Hier sluiten wij ons volledig bij aan: het was een warme, maar zeer geslaagde dag!