Breien voor Tanzania

Frans Senff gaat, als gepensioneerd Asser huisarts en oud-tropenarts 2 x 2 maanden per jaar, naar een ziekenhuis in noord Tanzania om daar de medische zorg te ondersteunen. De Breiclub van woonzorgcentrum Symphonie breien mutjes, sokjes en truitjes voor de pasgeboren kindjes.

Deze breiwerkjes worden door de Masaai moeders in alle dankbaarheid aanvaard. Mede hierdoor worden de vrouwen gestimuleerd om in het ziekenhuis te bevallen, waardoor moeder- en kind sterfte zal verminderen.

Op 23 augustus 2017 om 10:15 geeft Frans Senff een presentatie over het Endulen Hospital, een 100 bedden tellend missieziekenhuis in het noorden van Tanzania. Deze presentatie is voor de breiclub van Symphonie en andere belangstellenden. Door donaties uit het verleden zijn ze in staat geweest de operatiekamer altijd standby te houden. Daar zijn nog steeds donaties voor nodig. Nu wordt ook geprobeerd fondsen te creeƫren voor een nieuwe auto.

Mocht u zich betrokken voelen bij het ziekenhuis, iedere donatie wordt enorm op prijs gesteld. Een donatie kan worden gestort op rekeningnummer NL39INGB0001988400 ten name van F.A. Senff onder vermelding van Endulen Hospital.