Bezoek aan corsowijk West-End

In de aanloop naar het Bloemencorso in Eelde ontvingen wij een uitnodiging van een van onze collega's (Dorry) om de opbouw van de corsowagen van West-End te bekijken. Hier waren wij natuurlijk heel nieuwsgierig naar!

Op 29 augustus gingen we dan ook met een grote groep bewoners naar de corsotent. We werden hartelijk ontvangen en verwelkomd met koffie en thee. Twee vrijwilligers vertelden ons alle ins en outs over de opbouw van de wagen, welke materialen er worden gebruikt, hoeveel mensen eraan werken en alles over de bloemen.

Veel bewoners zijn echte Eeldenaren en weten alles van het corso. Extra leuk is het dan voor hen om te zien dat de jongere generaties het stokje hebben overgenomen. Deze middag boden we onze 'creaties' aan. We hadden namelijk heel veel naalden geprikt in tempex, zodat de vrijwilligers van de corsowagen de bloemen snel op de wagens kunnen prikken.

Het was een erg geslaagde middag en wij kijken hier positief op terug. En het leuke is…. Deze corsowagen heeft de 1e prijs gewonnen! Een van de bewoners gaf aan; 'Onze wagen heeft gewonnen'. Hieruit komt nog eens de saamhorigheid en betrokkenheid van de Eeldenaren omtrent het Corso naar voren.