Vierdaagse zet jong en oud in beweging

Maandag 14 mei startte een heel bijzondere wandelvierdaagse in Zuidlaren. Organisator ZGV(Zuidlaarder gymnastiek vereniging) bestaat dit jaar 100 jaar en dat is te merken. Samen met Woonzorgcentrum Mozaiek heeft ZGV een wandelvierdaagse voor jong en oud georganiseerd.

De vierdaagse ging van start met een echte gymnastiek warming up voor alle scholieren die deelnemen. Daarna zal burgemeester Thijsen (gemeente Tynaarlo) het startsein geven voor de vierdaagse. Ook wandelt een groep van 100 oud-leden en ouderen mee.

Wandelroute dwars door woonzorgcentrum Mozaiek
Op de tweede dag van de vierdaagse lopen alle 10 km wandelaars dwars door het woonzorgcentrum Mozaiek. Hiermee willen de organisatoren extra tot uitdrukking brengen dat Zuidlaren al 100 jaar in beweging is. Mozaiek heeft een eigen wandelvierdaagse voor haar bewoners georganiseerd, die ook deze week plaatsvindt. Ze lopen kortere afstanden en zijn op dinsdag 15 mei vanaf 18:30 uur als publiek aanwezig, samen met andere bewoners en buurtgenoten, wanneer de ‘10 km deelnemers’ dwarsdoor Mozaiek wandelen. Gezellige muziek van o.a. de Steeldrumband PanClass uit Zuidlaren en een draaiorgel maken het tot een feest. Het zal een bijzondere ervaring gaan opleveren die de deelnemers niet snel zullen vergeten. Extra toeschouwers zijn van harte welkom om in Mozaiek mee te genieten van de muziek en de vierdaagse wandelaars.

Gezamenlijke intocht
Op donderdag 17 mei wordt de groep van 100 oud-leden en ouderen in het zonnetje gezet door de jarige ZGV. Omdat op deze dag de ouderen samen met de kinderen het laatste deel van de intocht meelopen, zal het een bijzondere intocht worden. Bewoners van Mozaiek worden naar het laatste deel van de route gebracht om vandaaruit gezamenlijk de intocht te beleven. De bewoners gaan voorop in de stoet.

Jubileum magazine
Oud-leden die in Mozaiek wonen, weten het nog goed. Als kind had je vroeger niet veel sporten om te beoefenen. Er bestonden niet veel meer verenigingen dan de voetbal- of gymvereniging. Mocht je lid worden, dan deed je dat. In die tijd keek je er naar uit om eens per week te sporten, vertellen veel oud-leden. Daar verheugde je je op. Deze en meer ervaringen uit vroegere tijden staan in de jubileum-editie die afgelopen week huis aan huis is bezorgd in Zuidlaren. Na deze week zal iedere Zuidlaarder weten dat ZGV haar 100 jarig jubileum viert. Nu, 100 jaar na de oprichting, is de vereniging nog springlevend.