Tentoonstelling Annabel Oosteweeghel in Mozaiek

Van 26 november tot en met 14 januari is de tentoonstelling Old Love van Annabel Oosteweeghel te zien in Galerie Mozaiek. Annabel Oosterweeghel presenteert een serie foto's over liefde en intimiteit bij ouderen.

De foto's worden geënsceneerd en esthetisch in beeld gebracht, gebaseerd op echte verhalen. De setting van de fotoserie zijn originele jaren zestig huizen. Hier herleven de ouderen van nu, de periode van toen. Oosteweeghel wil met de serie bijdragen aan de beeldvorming rond ouderen en erotiek. 'We kennen een verwrongen beeld van het oud zijn. In Old Love wil ik nog niet eerder getoond beeld laten zien, die van verlangen, intimiteit, plezier en fantasie.'

Annabel Oosteweeghel studeerde audiovisuele vormgeving aan de Academie St. Joost in Breda. Dat kun je goed zien. In feite maakt zij een foto als een ‘still’ uit een film; een moment dat een verhaal verbeeldt. In deze serie fotografeert Annabel onze meest intieme fantasieën. Zij doet dat zo, dat wij denken dat we naar onze fantasie kijken. Beelden maken, kijken, en je ogen gebruiken. Het is een zintuigelijke manier van herinneren. Het beeld opent andere deuren naar ons geheugen dan ons brein en onze taal. Ze roepen dieper liggende emoties op.

Annabel: ‘Ik maak het niet mooier dan het is, ik maak het zo mooi als het kan zijn’. ‘Old Love’ werd in oktober getoond op Photo Istanbul 2017 en zal ook te zien zijn op het beroemde internationale Fotofestival Arles 2018 in Zuid-Frankrijk. Uit Zuid-Korea heeft ze een uitnodiging ontvangen om in 2018 een Aziatische versie van ‘Old Love’ te maken.

www.annabeloosteweeghel.nl