Reisgids: Voorjaarstocht

Op woensdagmiddag 22 april jl. stond de voorjaarstocht uit de reisgids gepland. Vanuit verschillende locaties kwamen de reizigers naar Mozaiek in Zuidlaren, om de middag gezamenlijk te beginnen met koffie en thee. Rond half 3 zat iedereen in de grote bus, klaar voor vertrek.

We reden vanuit Zuidlaren richting Schipborg. Een prachtige omgeving bij het stroompje de Drentse Aa en de Kymelsberg. Vervolgens reden we richting Annen, Eext en Gieten. Op een gegeven moment kwamen we uit in Annerveenschekanaal. Hier zijn we een heel stuk langs het water gereden. Wat was het uitzicht wijds. Je kon heel ver kijken. Je kon goed zien dat de akkers al bewerkt waren en dat er hier en daar al aardappelen waren gepoot en bieten gezaaid. Ook kon je goed zien dat er bladeren aan de bomen kwamen. En dat sommige bomen in bloei stonden. Prachtig.

We vervolgden onze weg door Kiel-Windeweer. We reden langs het water. De huizen stonden op sommige plekken dicht langs de straat. Soms leek het net alsof je met de bus tegen de gevel aan zou rijden. Sommige mensen vonden dit wel wat griezelig. Vanuit Kiel-Windeweer hebben we onze weg vervolgt via de Kielsterachterweg. Een bekende straat richting Hoogezand. Hier zijn zelfs liedjes over geschreven vertelde men onderweg.

Via Hoogezand zijn we door Kropswolde, de Groeve weer richting Mozaiek in Zuidlaren gereden. Daar hebben we met elkaar gegeten en de mooie middag afgesloten. Na de warme maaltijd is iedereen weer naar huis gebracht. We kunnen terugzien op een mooie middag met af en toe een spatje regen maar ook zeker ruimte voor de zon.