College van B&W brengt bezoek aan Mozaiek

Het college van B&W van de Gemeente Tynaarlo bracht op 11 april een bezoek aan Woonzorgcentrum Mozaiek van Zorggroep Drenthe. Ze werden ontvangen door de directeur/ bestuurder de heer Pranger en de locatiemanager van Mozaiek, de heer Sijtsma.

Zij vertelden over het concept van Mozaiek en de verschillende vormen van zorg die binnen Mozaiek mogelijk zijn. Van aanleunwoningen met beperkte ondersteuning vanuit de Wmo, tot aan verpleeghuiszorg vanuit de Wet Langdurige Zorg. Mozaiek wil de buitenwereld naar binnen halen. Zo herbergt de centrale hal een expositieruimte, een fysiotherapeut, kapper en schoonheidsspecialist. Kunnen mensen dineren in het restaurant en er zijn verschillende verenigingen uit Zuidlaren actief. Ook heeft Mozaiek een eigen theater waarin bekende gezelschappen optreden. De programmering van Theater Mozaiek is in samenwerking met Theater ‘De Nieuwe Kolk’ uit Assen tot stand gekomen.

Na een rondleiding presenteerde Mozaiek de plannen van de beweegtuin en de plannen voor het uitbreiden van het aantal verenigingen dat op de locatie actief is. De beweegtuin moet voor iedereen toegankelijk worden. De verenigingen moeten volwaardige verenigingsactiviteiten voor inwoners van de wijk en het dorp gaan bieden. Het vervoer voor mensen die niet op eigen gelegenheid kunnen komen regelt Mozaiek met hulp van vrijwilligers. Hoewel er ruim 100 vrijwilligers bij Mozaiek actief zijn, werd aangegeven dat dit nog niet alle activiteiten dekt en Mozaiek altijd op zoek is naar meer mensen die zich vrijwillig willen inzetten.

Vlnr: wethouder Henk Berends, locatiemanager Mozaiek Alex Sijtsma, gemeentesecretaris Johannes van Nieukerken, burgemeester Marcel Thijsen, wethouder Miriam van Dijk, directeur/bestuurder Zorggroep Drenthe Sape Pranger, wethouder Nina Hofstra en wethouder Henk Lammers.