Schoenendozen voor Edukans

Bewoners van woonzorgcentrum De Vijverhof rondden woensdagmiddag, onder het genot van koffie met gebak, hun activiteit voor Edukans ‘Schoenmaatjes' af.

De afgelopen maanden zijn de bewoners samen met vrijwilligers van handwerken bezig geweest om schoenendozen te vullen en te versieren voor Edukans. In totaal werden vijfentwintig mooi versierde schoenendozen gevuld met allerlei spulletjes waar kinderen in Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda, Albanië, Libanon, Moldavië en Irak behoefte aan hebben.

‘Zorggroep Drenthe stelde schrijfblokken en pennen beschikbaar, familie en kinderen van bewoners deden schenkingen in goederen zoals zeepjes, tandpasta en tandenborstels en de bewoners zelf hebben de laatste maanden met handwerken zelf washandjes, etuis, armbandjes en andere handigheidjes gemaakt om in de dozen te doen', zo vertelt Jantje Jokshorst één van de medevrijwilligsters van de handwerkgroep.

‘Met de verkoop van handwerkartikelen op onze markt hebben we het geld bijeengebracht voor de verzending van de schoenendozen wat zo'n zes euro per doos bedraagt. Maar het is heel leuk om mee te doen aan deze landelijke actie waarbij kinderen in Nederland ook zulke schoenendozen vullen voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Wij brengen die van ons naar het verzamelpunt in Assen bij Balorig en die transporteren alles naar het landelijke verzamelpunt in Alphen aan de Rijn'. Jantje ging snel weer verder met het inpakken van een schoenendoos want er mogen geen foutjes gemaakt worden wat er zit verschil in de artikelen voor een jongen of een meisje.