De Vijverhof: verrassend culinair en gezellig

In de krant 'Dit is Assen' van augustus 2018: De Vijverhof is veel meer dan de markante verzorgingsflat aan de vijver bij de Vredeveldseweg. Het complex is -onder de naam ‘Bij de Buren’- toegankelijk voor iedereen uit de wijk Assen-Oost en daarbuiten. Jong en oud is er welkom voor een lekker drankje, hapje of diner in het restaurant, het grand café of op het terras aan de vijver.

De koks zorgen voor een verrassend culinair aanbod. Ook kun je er (als oudere van nu) dagelijks terecht voor gewoon wat gezelligheid. Je kunt er zo binnenlopen voor een kop koffie, meedoen aan diverse activiteiten, ruimte reserveren voor eigen activiteiten én je kunt als vrijwilliger helpen om de bewoners een leuke oude dag te bezorgen. Verder kun je bij ‘de buren’ terecht voor dienstverlening als een kapper, pedicure en winkel.

Verrassend culinair
Bij de entree merk je meteen dat je niet een stoffig bejaardenhuis binnenstapt, maar een sfeervol restaurant, zoals je dat ook in de Asser binnenstad zou aantreffen. De bediening, de koks en bovenal de kaart met topgerechten geven je het authentieke uiteten- gevoel. Natuurlijk staan er stamppot en sukadelapjes op de kaart voor sommige wat meer traditionele oudere bewoners, maar daarnaast ook carpaccio, zalm, quiches, wraps, strudels en noem maar op. Om maar niet te spreken van de Chef’s Plate, waarop de koks zich dagelijks uitleven met hun culinaire kwaliteiten. Janet Stoffers, teamleider facilitair: ‘We zien hier steeds vaker stellen uit de buurt, ook jonge stellen. Ook zien we zakenlieden, die overdag langskomen voor een lunch, bespreking of om even op de laptop te werken -we bieden gratis wifi- onder het genot van een heerlijke kom soep.’
‘Daarnaast’, zo vervolgt Stoffers, ‘kunnen families en andere gezelschappen bij ons op afspraak terecht om een feestje te vieren of voor een zakelijke bijeenkomst, met een passend buffet, live-muziek en andere faciliteiten. Of voor een uitvaart, dat zien we hier ook steeds vaker. En op feestdagen hebben we speciale arrangementen.’ Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel met (0592) 31 62 25 of kom gewoon even langs.
Het restaurant is dagelijks van 08.30 - 19.30 uur open (warm eten van 12.00 - 13.30 en van 17.00 - 19.00 uur).

Activiteiten
De Vijverhof doet er alles aan om de bewoners te vermaken met leuke activiteiten, met de inzet van een grote groep van zo’n 90 vrijwilligers, van alle leeftijden en afkomstig uit Assen-Oost en ook van verder. Onder wie Anneke Sterken: ‘We wandelen wekelijks met de bewoners in de omgeving. Elke dinsdagochtend, weer of geen weer. Met veel gezelligheid en koffie onderweg. Ook verzorgen we elke donderdag in de even weken’, vertelt Anneke Sterken. Er is voorts zo nu en dan live muziek (van folkmuziek tot shantykoor), twee keer per week fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut, sjoelen, biljarten en nog veel meer. Al deze activiteiten staan open voor iedereen (soms voor een klein bedrag). Op www.bijdeburen.nl vindt u het volledige activiteitenprogramma en meer informatie over Bij de Buren.

Dankbaar werk
Anneke Sterken vindt dat ze dankbaar werk verricht en komt bovendien als vrijwilliger ook zelf voor de gezelligheid graag naar de Vijverhof. Er zijn vrijwilligers met een drukke baan die een paar uur per maand beschikbaar zijn. Er zijn ook vrijwilligers die meer tijd beschikbaar hebben om te assisteren bij verschillende activiteiten. Er is altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers: wie eens vrijblijvend wil infomeren naar de mogelijkheden in de Vijverhof kan bellen met (0592) 31 62 25 of mailen.

Bron: Dit is Assen - Editie 43

Na het lezen enthousiast geworden over vrijwilligerswerk bij Zorggroep Drenthe? Kijk dan voor meer informatie op: https://www.zorggroepdrenthe.nl/werken-bij/vrijwilligerswerk