Workshop Drents Museum 'Kunst maakt de Mens'

Op donderdag 5 oktober j.l. was de workshop “Kunst maakt de Mens” te volgen in de Noorderkroon. Een workshop in het leven geroepen door het Van Gogh Museum en uitgevoerd door medewerkers van het Drents Museum. Het was een lezing en tekenmiddag in één. Met name om ouderen kennis te laten maken met kunst en kunst te laten beleven door een stukje geschiedenis te vertellen in woord en beeld.

Kirsten Kampinga, workshopdocent van het Drents Museum, vertelde vanaf haar ‘kunstrollator’ over het leven van Vincent van Gogh aan de hand van mooie afbeeldingen. Hierbij was de interactie met de deelnemers snel gemaakt. Vervolgens werd met houtskool een krastekening gemaakt. De tekeningen werden doorgegeven. Degene die de tekening te zien kreeg mocht op de achterkant een titel geven. Er werd vrij gefantaseerd en het gaf originele titels bij minimale werken. Vervolgens werd er stilleven nagetekend met oliekrijt. Dit leverde bijzonder kleurrijke werken en interpretatie op van wat men zag. Aansluitend werden de werken in een passe-partout geplakt.

Het geheel vond plaats onder het genot van een kopje koffie en leverde bijzondere inzichten op. De werken zijn daarna in de hal van de Noorderkroon tentoongesteld.