Olympische middag in de Noorderkroon

De Olympische Spelen 2018 in Peongchang gaan van start en daar hadden de bewoners en omwonenden van de Noorderkroon woensdagmiddag 7 februari alvast een voorzetje met de Olympische middag in de locatie.

Deelnemers werden ingedeeld in landenteams. Team Nederland o.l.v. chef de mission Koos, team USA, chef de mission Aireen, team Zwitserland, chef de mission Daphne en team Canada, chef de mission Susanne.

Na de openingceremonie en het binnendragen van het Olympisch ‘vuur’ werd het startsein gegeven met een fonkelende glitterregen.

Er werden vier stations met Olympische winterspelen afgewerkt. Slalom, Curling, Tafelijshockey en braintrain kwis met wintervragen. Tijdens de kwis kon men ook even bijkomen met een glaasje ranja, energie drink, en de tactiek bespreken. Het fanatisme groeide en het samen bezig zijn werd in goede teamgeest opgepakt.

Er waren medailles te verdelen en daar ging men voor. En wie kwam er als winnaar uit de bus. Team USA, big again. Maar een zeer geslaagd evenement dat werd afgesloten met een kommetje snert.