Expositie ´Circles of life´ in de Noorderkroon

In woonzorg locatie de Noorderkroon is van 14 juni tot 15 september de halexpositie "Circles of life" van Jolande van Luijk te zien. Dit is een project waarbij viltwerken zijn ontstaan vanuit natuurlijke materialen.
De Circles of Life vinden hun oorsprong in de gehaakte rondjes van haar buurvrouw Hennie. Jolande vindt die rondjes erg mooi en mag ze daarom hebben. ‘Hennie's' noemt zij deze rondjes.
In steeds nieuwe kleurschakeringen is elke ‘Hennie' uniek en vormen de basis voor het verdere viltwerk.

Jolande van Luijk is 20 jaar actief als textielkunstenaar en docent en doet dit al 10 jaar lang in haar atelier Fibreations in Peize.
Door vilten en papierscheppen transformeert zij natuur in trage processen. Jolande verft wol en loogt planten zodat de vezels overblijven.

Het werk valt onder textielkunst. Alle objecten bestaan uitsluitend uit natuurlijk materiaal, zoals wolsoorten, stoffen en planten die ze verzamelt en bewerkt op vernieuwende wijze én met ambachtelijke technieken.
"Een grote tuin rond mijn huis biedt de verfplanten. De bloemen en boombladeren leveren mij de vezels waar ik mijn bijzondere papier mee maak": aldus Jolande van Luijk.
De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 9.00 en 16.00 uur aan de Noorderkroon 100 in Roden.