De Noorderkroon

 • 30 november a.s. infomarkt in de Noorderkroon!

  Donderdag 30 november 2017 is een infomarkt in de Noorderkroon met verkoop van producten. U bent welkom tussen 10.00 – 12.00 uur om kennis te maken met de producten die in de Noorderkroon aangeboden worden.

  lees meer
 • Gezellig Sint Maartenbezoek van de kinderen van KidsCasa

  Op donderdagochtend 9 november j.l. kregen de bewoners van de Noorderkroon bezoek van de oudste peuters van KidsCasa, kinderdagopvang in Roden. Zij komen vaker langs en doen dit altijd in de stint, een gezamenlijke elektrische bakfiets waar tien kinderen in mee kunnen onder een luifeltje.

  lees meer
 • Halexpositie Fennie Kool in de Noorderkroon

  In november en december is het werk van Fennie Kool te bewonderen. Zij maakt schilderijen met religieuze thema’s. Ook schildert zij op thema’s uit gedichten en leesboekje. Het verfgebruik is kleurig en vloeit mooi in elkaar over. Fennie Kool gaat wekelijks naar de schilderclub in Roden.

  lees meer
 • Workshop Drents Museum 'Kunst maakt de Mens'

  Op donderdag 5 oktober j.l. was de workshop “Kunst maakt de Mens” te volgen in de Noorderkroon. Een workshop in het leven geroepen door het Van Gogh Museum en uitgevoerd door medewerkers van het Drents Museum. Het was een lezing en tekenmiddag in één. Met name om ouderen kennis te laten maken met kunst en kunst te laten beleven door een stukje geschiedenis te vertellen in woord en beeld.

  lees meer
 • Cursus ‘in Balans’ in Noordenveld

  Voor alle senioren in de Gemeente Noordenveld organiseert Noordenveld Beweegt in samenwerking met de Noorderkroon, de cursus ‘in Balans’. Bent u minder ‘in balans’? Of heeft u juist een hekel aan ongelijke stoepen, drempels en obstakels? Bent u bang om te vallen en daarbij iets te breken? Dat is helemaal niet nodig, als u maar de juiste stappen neemt om in balans te blijven.

  lees meer
 • Start van de Roder feestweek met Amerikaansbuffet

  Op donderdag 21 september is de Roder feestweek gestart in de Noorderkroon. Onder grote belangstelling werd er van een Amerikaansbuffet genoten. Dit was geheel in de stijl van het thema van de feestweek namelijk: “Let me entertain you”.

  lees meer
 • Paasbezoekje peuters in de Noorderkroon

  De kinderen van dagopvang KidsCasa in Roden komen geregeld een bezoekje brengen aan de bewoners van de Noorderkroon. Zo ook op donderdag 13 april j.l. In totaal kwamen elf kinderen samen met de juffen en twee elektrische bakfietsen om tien uur aangefietst.

  lees meer
 • Expositie Erna Kroezen

  Tot 8 maart 2017 is in de Noorderkroon de expositie van Erna Kroezen te bezichtigen.

  Het proces van het maken en ontdekken houdt me bezig. Het werken met verschillende materialen en structuren heeft mijn voorkeur. Bij voorkeur face to face met het onderwerp. In de voorstellingen ben ik op zoek naar ruimte, soms juist ook weer naar het platte vlak.

  lees meer
 • Expositie Decoupage in de Noorderkroon

  3D- kijk composities is de nieuwe expositie in de hal van Woonzorglocatie de Noorderkroon. Offe Bottinga stelt zijn werk tentoon voor belangstellenden. De techniek, decoupage, is een geduld kwestie. Snij-, knip- en plakwerk dat soms maanden in beslag neemt. De afbeeldingen van Cornelis Jetses en Anton Pieck hebben de voorkeur.

  lees meer
 • Expositie ´Circles of life´ in de Noorderkroon

  In woonzorg locatie de Noorderkroon is van 14 juni tot 15 september de halexpositie "Circles of life" van Jolande van Luijk te zien. Dit is een project waarbij viltwerken zijn ontstaan vanuit natuurlijke materialen.
  De Circles of Life vinden hun oorsprong in de gehaakte rondjes van haar buurvrouw Hennie. Jolande vindt die rondjes erg mooi en mag ze daarom hebben. ‘Hennie's' noemt zij deze rondjes.
  In steeds nieuwe kleurschakeringen is elke ‘Hennie' uniek en vormen de basis voor het verdere viltwerk.

  lees meer
12 nieuwsberichten << < 1 van 2 > >>