Week van zorg en welzijn - Maak kennis met kunde

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 t/m 17 maart 2018. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.
Ook de locaties van Zorggroep Drenthe nemen deel aan deze week en openen haar deuren.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de activiteiten die wij organiseren of een kijkje te komen nemen op onze locaties. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die op de verschillende locaties georganiseerd worden.

Symphonie, Eelde - dinsdag 13 maart, 10.00 uur
* Een dagje zorgen voor elkaar.
Binnen de locatie Symphonie gaan we samen met 19 leerlingen van het Terra College en een aantal bewoners een presentatie bijwonen over gezonde voeding en gezond oud worden.
Ook wordt een prijsvraag uitgezet met als onderwerp "Mijn idee om voor een oudere te zorgen". Kom naar Symphonie en kijk samen met ons hoe leuk het is om in de ouderenzorg te werken!
Na deze ochtend wordt gezamenlijk gegeten om deze presentatie af te sluiten. We starten rond 10.00 uur en zullen samen van een maaltijd genieten in ons restaurant. We sluiten af rond 14.00 uur. Wil jij deelnemen, meld je dan snel aan via; symphonie@zorggroepdrenthe.nl (we hebben een beperkt aantal plaatsen).
*Promotie voor de thuiszorg bij JUMBO, Albert Heijn en de Bieb in Eelde.

Vijverhof, Assen - dinsdag 13 Maart, vanaf 10.15 uur
*Wandeling van bewoners en wijkbewoners met leerlingen van de Vredeveldseschool + overige deelnemers.
Het wordt een feestelijke wandeling vergezeld door de Fanfare, die voorop loopt! Wil jij ook deelnemen als jongere of als (wijk)bewoner, meld je dan aan via; vijverhof@zorggroepdrenthe.nl

De Wenning, Rolde - Woensdag 14 maart, 10.00 uur
Samen met leerlingen van groep 5 van de Jan Thiesschool zullen bewoners van de Wenning samen zingen. De muziekdocent zal samen met de kinderen zingen, maar ook met onze cliënten, onder begeleiding van accordeon.
Iedereen is van harte welkom!

De Noorderkroon, Roden - woensdag 14 maart, vanaf 10.00 uur
- 10.00 uur en 12.00 uur Vegro rollatorcheck voor bewoners en wijkbewoners; vrije inloop
- 10.00 uur - 12.00 uur Workshop "de appeltjes van ..." door kunstdocent K.J. Mulder met 28 leerlingen.
Bewoners, gasten en leerlingen uit groep 6 van basisschool de Marke in Roden nemen deel aan deze workshop, waarbij het ‘stilleven’ centraal staat. Naast dat er een korte uitleg wordt gegeven over de kunstschilder Cezanne en het materiaalgebruik zal ook het ‘stilleven’, als onderwerp aandacht krijgen.
Supermarkt Jumbo Roden stelt voor de workshop een grote mand met appels beschikbaar. De Noorderkroon is erg blij met deze sponsoring. De appels zullen gebruikt worden om een ‘stilleven’ te bedenken en samen te stellen. Daarna kan er naar hartenlust worden nageschilderd. Deze workshop zal worden gegeven door docent/kunstenaar Klaas Jan Mulder.
Een enorm leuke workshop waar ook jij aan kunt deelnemen! Heb je belangstelling? Geef je dan snel op via; noorderkroon@zorggroepdrenthe.nl (vol=vol)
- 14.30 uur muziekcafé low tea m.m.v. gitarist M. Tinge; iedereen is welkom

De Wester Es, Beilen - donderdag 15 maart, vanaf 10.30 uur
10.00 – 13.00 uur: Jong en Oud koken samen in de Wester Es
13.30 – 16.00 uur: Gezamenlijke creatieve middag voor jong en oud
Wil jij ook deelnemen, dan kan dat! Meld je dan snel aan via westeres@zorggroepdrenthe.nl

De Wenning, Rolde - donderdag 15 maart, 16.15 uur
Aanvang 16.15 uur; Optreden van 2 jeugdkoren; Toontje hoger en Zing eens Aa. Ook gaan zij een acitiviteit doen met onze bewoners. Die middag zullen 3 kinderen hun zelf geschreven liedje ten gehore brengen, wat ze in het kader van 'de Kunstbende' hebben geschreven. Iedereen is van harte welkom!

Mozaiek, Zuidlaren - vrijdag 16 maart
10.00 uur:
schildercursus door kunstenares en dansclinic van Janneke Bruggink met kinderen van lagere school 'Jonglaren'
14.00 uur:
Presentatie 'Gezonde voeding en beweging' door Marianne Smeets (voedingsdeskundige en werkzaam voor “De tafel van 3”) i.s.m. Friesland Campina. Tevens zullen gezonde hapjes worden gepresenteerd.
Voor jong en oud. Wil jij ook deelnemen? Meld je dan aan via mozaiek@zorggroepdrenthe.nl

Mozaiek, Zuidlaren - zaterdag 17 maart; 10.00 tot 11.30 uur 
*Janneke Bruggink, choreograaf verzorgt een dansclinic met ouderen en kinderen. 
Ook kunnen jongeren en wijkbewoners zich aannmelden om gezellig mee te doen via;
mozaiek@zorggroepdrenthe.nl
*Saskia Boelsums, kunstenaar; lezing over komende expositie, aanvang 14.30 uur
Op 18 maart zal de expositie in galerie Mozaiek worden geopend van kunstenares Saskia Boelsums.
17 maart a.s. zal Saskia een lezing geven over haar expositie in het woonzorgcentrum Mozaiek. Dit natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.
LIjkt het je leuk hierbij aanwezig te zijn, ben je geinteresseerd in kunst en wil je eens zien hoe een woonzorgcentrum anno 2018 er uit ziet! Kom dan naar Woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren en laat je verrassen! Aanmelden kan via; mozaiek@zorggroepdrenthe.nl

We zien je graag op onze locaties en hopen gezellige dagen met leerlingen, bewoners en wijkbewoners te mogen beleven!