Reisgids: Workshop schilderen bij Atelier uiT de KunsT

Iedereen kwam deze middag goed gemutst aan bij het atelier. De een met het busje van het rode Kruis, de ander was opgehaald met de auto. Iedereen had er zin in. Na even te hebben gekletst, een kop thee of koffie en uitleg over het schilderen, konden we beginnen met het schilderij.

Eerst kreeg iedereen een schort om. Want de kleren moesten wel schoon blijven. Daarna werd er verf uitgedeeld wat je nodig was voor je schilderij. We konden aan de slag!

Bijna iedereen had een voorbeeld uitgekozen die in het atelier stond. Maar er was ook de mogelijkheid om je eigen fantasie te gebruiken. Er waren 2 dames die zelf iets hadden bedacht. Tijdens de workshop was het heel stil in het atelier. Iedereen was druk bezig met het schilderij. Als het even niet zo goed wou lukken kwam er hulp van de begeleiders. Naarmate de middag vorderde, werd het resultaat steeds beter zichtbaar. Sommige waren gewoon verbaasd dat ze dit zelf zo goed konden. Was het verborgen talent? Tussendoor keek men even bij elkaar en werden er tips gegeven. Aan het eind van de middag toen de schilderijen klaar waren zijn we nog op de foto gegaan met het eindresultaat.

Iedereen heeft genoten van de workshop en vroeg wanneer we weer gingen schilderen. We zijn allemaal naar huis gegaan met een mooi resultaat waar we best trots op mogen zijn.