Reisgids: Rondrit door Staatsbos en Drentse Aa gebied

Vanaf de verschillende opstapplaatsen kwamen de reizigers deze middag naar de Wenning in Rolde. Hier werden we ontvangen met koffie en thee. Hierna stapten we met elkaar in de grote bus voor de rondrit. De zon begon te schijnen en het weer zag er prachtig uit. Dat begon goed!

We reden vanuit Rolde richting Nijlande, Ekehaar en Amen. In Grolloo hebben we even stil gestaan bij het borstbeeld van Harry Muskee. Via een omweg kwamen we in het Staatsbos. De natuur liet zich van zijn mooiste kant zien. De bomen begonnen al prachtig te kleuren, met paddenstoelen aan de boomstammen en het mooie groene mos in het bos. Iedereen genoot zichtbaar. Er kwamen vele herinneringen boven van vroeger. Dat men wel op de fiets door het Staatsbos ging, of ging zwemmen in het Hemelriek.

Toen we uit het Staatsbos kwamen gingen we richting Gasselte en Gieten en via mooi wegen door kleine dorpjes en het Drentse Aa gebied. Bij Gasteren kregen we een prachtig cadeautje van de natuur: een regenboog! Ook konden we de kerktoren van Rolde zien toen we op de weg naar Gasteren reden. Onderweg waren de boeren op het land aan het werk. Er waren ook vele akkers te zien waar de gewassen nog in de grond zaten. De Schotse Hooglanders op het Eexterveld, een natuurgebied tussen Eext en Anderen, maakten de bezienswaardigheden compleet.

Weer aangekomen in de Wenning stond er voor ons een heerlijke maaltijd klaar. Iedereen genoot van het lekkere eten. Tussendoor werd er gezellig nagepraat over de rondrit. Na de warme maaltijd werd iedereen weer naar huis gebracht.

We kijken terug op een mooie middag!