Reisgids: de Pluktuin in Wapse

Op donderdag 6 juli zijn we met een groep van 11 bewoners een middag naar de pluktuin “Zeldenrust” in Wapse geweest. De pluktuin staat bekend om z’n blauwe bessen, maar je kunt er ook een mooi boeket bloemen plukken.

We werden ontvangen met een kopje koffie/thee/muntthee of blauwe bessensap en een overheerlijk blauwe bessentaartje. Het was heerlijk weer, dus we konden lekker buiten zitten.

Daarna was het tijd om aan het werk te gaan. Met een emmertje in de hand gingen we richting de blauwe bessenstruiken. Er werd door iedereen druk geplukt. Nadat iedereen genoeg blauwe bessen had geplukt gingen we naar de overkant van de straat waar men de mogelijkheid had om rode bessen of een mooi boeket bloemen te plukken. Met een knipschaartje in de aanslag werden er prachtige boeketten samengesteld.

Na al dat gepluk was het tijd voor een welverdiend ijsje om deze leuke en gezellige middag af te sluiten. Met zakken vol blauwe bessen en zelf geplukte boeketten zijn we weer in de bus gestapt om iedereen thuis te brengen.