Reisgids: Bloemencorso Eelde 2017

Zaterdagmiddag 2 september 2017 was het zover: Het 61e bloemencorso van Eelde. Het thema was dit jaar '60 jaar geleden in het heden'.

Voorafgaand aan de corso was er nog een verrassing voor de deelnemers van de reisgids. Er kwamen enkele figuranten tijdens de koffie, dit om van dichtbij te laten zien hoe mooi ze verkleed waren. Vanaf verschillende locaties vertrokken wij met een grote groep enthousiaste mensen naar de Symphonie, die een prachtig uitzicht heeft op de vijver vanuit het restaurant, maar ook langs het parcours van het jaarlijkse bloemencorso! Eenmaal aangekomen, werden wij eerst door een aantal vrijwilligers hartelijk ontvangen met een kop koffie & corsogebakje. Er waren 1e rang plaatsen gereserveerd, gelijk langs het parcours, waar wij rond 14.00 uur plaatsnamen. Om 14.30 uur startte de optocht.

In de lucht zagen wij donkere wolken aankomen en op 1 klein buitje tijdens de optocht na, is het de hele middag heerlijk zonnig en droog gebleven. 16 prachtige praalwagens zagen wij voorbij komen. De winst ging naar Corsowijk West-End, met de wagen 'Droom'. Nadat alle prijzen uitgereikt waren en de praalwagens voor de 2e keer langs waren gekomen, namen wij plaats in het restaurant 'Bij de Buren' waar wij afsloten met een smaakvol 3-gangen diner.

Daarna namen wij weer plaats in de touringcar om ons weer terug naar de opstapplekken te brengen. Onderweg werden er nog leuke verhalen voorgedragen, zagen wij boven Groningen heel veel luchtballonnen en trakteerde de natuur ons op een hele mooie regenboog.

Wij kunnen terugkijken op een prachtige dag!