Centraal Bureau

 • Week van zorg en welzijn - Maak kennis met kunde

  De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 t/m 17 maart 2018. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.
  Ook de locaties van Zorggroep Drenthe nemen deel aan deze week en openen haar deuren.

  lees meer
 • Intentie tot samenwerking Stichting de Vondel en Zorggroep Drenthe

  Stichting de Vondel in Groningen heeft op 9 januari 2018 een intentieverklaring getekend met Zorggroep Drenthe. Beide partijen spreken de intentie uit om de komende maanden een samenwerking uit te werken op het gebied van de bouw van een nieuw appartementencomplex voor ouderen in de stad Groningen. De samenwerking zal in eerste instantie betrekking hebben op directievoering, bouwcoördinatie en marketingactiviteiten rondom de bouw van het nieuwe complex.

  lees meer
 • Transmurale Zorgbrug van start in Groningen en Drenthe

  Liefst 22 thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen in Groningen en Drenthe ondertekenen dinsdag 28 november in het Martini Ziekenhuis een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van ouderenzorg: de Transmurale Zorgbrug. Een eerdere pilot van Martini Ziekenhuis, UMCG en thuiszorgorganisaties TSN en umcGroningenThuis liet al positieve resultaten zien. 

  lees meer
 • Reisgids: Workshop schilderen bij Atelier uiT de KunsT

  Iedereen kwam deze middag goed gemutst aan bij het atelier. De een met het busje van het rode Kruis, de ander was opgehaald met de auto. Iedereen had er zin in. Na even te hebben gekletst, een kop thee of koffie en uitleg over het schilderen, konden we beginnen met het schilderij.

  lees meer
 • Reisgids: Rondrit door Staatsbos en Drentse Aa gebied

  Vanaf de verschillende opstapplaatsen kwamen de reizigers deze middag naar de Wenning in Rolde. Hier werden we ontvangen met koffie en thee. Hierna stapten we met elkaar in de grote bus voor de rondrit. De zon begon te schijnen en het weer zag er prachtig uit. Dat begon goed!

  lees meer
 • Sjoelcompetitie Zorggroep Drenthe

  Woensdag 18 oktober werd de jaarlijkse sjoelcompetitie, tussen de verschillende locaties van Zorggroep Drenthe, gehouden te Rolde in woonzorgcentrum de Wenning.

  lees meer
 • Valpreventieweek 2017

  Hup, in de benen!

  Assen, 28 september  - Van 2 tot en met 8 oktober is het weer Valpreventieweek. In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. Tijdens de Valpreventieweek wil VeiligheidNL daarom landelijk aandacht vragen voor valpreventie. Zorgverleners in hele land organiseren die week activiteiten, ook bij Zorggroep Drenthe. Het thema van de Valpreventieweek van dit jaar is Hup, in de benen: doe de dagelijkse dingen thuis nét even anders.

  lees meer
 • Reisgids: Bloemencorso Eelde 2017

  Zaterdagmiddag 2 september 2017 was het zover: Het 61e bloemencorso van Eelde. Het thema was dit jaar '60 jaar geleden in het heden'.

  lees meer
 • Alzheimer Grand Café in het Drents Museum

  De Alzheimercafés in Nederland bestaan in 2017 twintig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het Drents Museum samen met Alzheimer Nederland op Wereld Alzheimer Dag 2017 een Alzheimer Grand Café.

  lees meer
 • Reisgids: Naar de camping ”de Roggeberg’’

  Op maandag 10 juli vertrokken we, rond half 11, met 6 cliënten vanaf Symphonie in Eelde voor een dagje naar de camping “de Roggeberg” in Appelscha. We hebben genoten van een toeristische route door mooie dorpjes.  Bij de camping aangekomen hebben we ons gesetteld voor de caravan. Heerlijk samen koffie gedronken met natuurlijk een stukje gebak.

  lees meer
25 nieuwsberichten << < 1 van 3 > >>