Centraal Bureau

 • Reisgids: Rondvaart door de Drents-Groninger Veenkoloniën

  Woensdag 23 mei jl. stond er een Zorggroep Drenthe reis gepland, dit keer een rondvaart door de Drents-Groninger Veenkoloniën. Het was een zonovergoten dag, een ideale dag voor een boottocht van Annerveenschekanaal naar Midlaren.

  lees meer
 • Dementiemonitor Alzheimer Nederland

  Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen zij beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen.

  lees meer
 • Reis - Voorstelling Opera Della Casa

  Zaterdag 12 mei jl. stond er een Zorggroep Drenthe reis gepland, dit keer naar Theater Mozaiek in Zuidlaren. Hier trad Opera Della Casa op met hun avondvullende voorstelling ‘Over Tijd’.

  lees meer
 • Nieuwe directeur-bestuurder voor Zorggroep Drenthe

  Lex Smetsers is door de Raad van Toezicht benoemd tot de nieuwe directeur-bestuurder van Zorggroep Drenthe. Vanaf 1 juli 2018 volgt hij Sape Pranger op, die gebruik gaat maken van een vervroegde pensioenregeling.  

  lees meer
 • Meet and Greet zorgaanbieders

  Dinsdag 24 april jl. vond de Meet and Greet bij Van der Valk in Assen plaats, voor de zorgaanbieders van de gemeenten uit Noord en Midden Drenthe (NMD). Elke zorgaanbieder kreeg viermaal de mogelijkheid een “pitch” te houden van maximaal 5 minuten. De uitdaging voor deze pitch was om Zorggroep Drenthe te onderscheiden van andere zorgaanbieders.

  lees meer
 • Nieuwe tuin Centraal Bureau

  De tuin van het Centraal Bureau krijgt een flinke upgrade! Momenteel is BUITENTIJD druk bezig met het leeghalen van de tuin zodat de nieuwe beplanting er straks in kan komen. BUITENTIJD richt zich op het ontwerpen van tuinen en openbare buitenruimtes.

  lees meer
 • Drentse zorginstellingen regelen kortdurende opvang

  Een uniek samenwerkingsverband

  Drentse huisartsen en ziekenhuizen kunnen vanaf 1 april 2018 met één telefoonnummer een eerstelijnsverblijf-bed (ELV) aanvragen. Alle zorg-instellingen die een ELV-bed aanbieden, of daar juist gebruik van willen maken, werken met elkaar samen. Dat resulteert in één telefoonnummer én één online capaciteitssysteem voor heel Drenthe, waarin 24 uur per dag te zien is welke VVT-aanbieder (verpleging, verzorging & thuiszorg) bedden beschikbaar heeft.

  lees meer
 • Week van zorg en welzijn - Maak kennis met kunde

  De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 t/m 17 maart 2018. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.
  Ook de locaties van Zorggroep Drenthe nemen deel aan deze week en openen haar deuren.

  lees meer
 • Intentie tot samenwerking Stichting de Vondel en Zorggroep Drenthe

  Stichting de Vondel in Groningen heeft op 9 januari 2018 een intentieverklaring getekend met Zorggroep Drenthe. Beide partijen spreken de intentie uit om de komende maanden een samenwerking uit te werken op het gebied van de bouw van een nieuw appartementencomplex voor ouderen in de stad Groningen. De samenwerking zal in eerste instantie betrekking hebben op directievoering, bouwcoördinatie en marketingactiviteiten rondom de bouw van het nieuwe complex.

  lees meer
 • Transmurale Zorgbrug van start in Groningen en Drenthe

  Liefst 22 thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen in Groningen en Drenthe ondertekenen dinsdag 28 november in het Martini Ziekenhuis een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van ouderenzorg: de Transmurale Zorgbrug. Een eerdere pilot van Martini Ziekenhuis, UMCG en thuiszorgorganisaties TSN en umcGroningenThuis liet al positieve resultaten zien. 

  lees meer
32 nieuwsberichten << < 1 van 4 > >>