Nieuws

 • Gouden keurmerk in de zorg voor Symphonie

  Al jarenlang focust Zorggroep Drenthe zich naast gastvrijheid, op de kwaliteit van zorgverlening.
  Ze wil beter worden. Ieder jaar een beetje meer. Daarom worden de locaties van Zorggroep Drenthe jaarlijks geaudit door Prezo. Deze week behaalde Symphonie in Eelde het gouden keurmerk in de zorg. Een prachtige prestatie voor een van de zes locaties van Zorggroep Drenthe.


  Zorggroep Drenthe biedt in haar locaties verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg, maar biedt ook zorg bij mensen thuis. Zij zijn jarenlang HKZ gecertificeerd geweest. “Dit keurmerk paste niet goed meer bij ons, dus hebben we ingezet op Prezo", vertelt Alie Bekkering, locatiemanager van Symphonie. "Prezo is een manier van denken en werken die kwaliteit heel tastbaar en concreet maakt. In de dagelijkse praktijk, op de werkvloer. Daar waar medewerkers elke dag weer klaarstaan voor de mensen die wij verzorgen of ondersteunen”.

  Prezo kijkt in de éérste plaats naar het daadwerkelijke resultaat van de zorgverlening aan de cliënten. Voelen zij zich thuis? Voelen ze zich gehoord? Ervaren zij dat ze (met hulp) hun eigen keuzes kunnen maken? Dat blijkt in Symphonie zeker het geval.

  Alie vertelt dat Zorggroep Drenthe het belangrijk vindt dat cliënten zich thuis voelen. Mooi wonen, goede zorgverlening en een hoog welzijnsniveau is volgens Alie voor haar cliënten het allerbelangrijkste. “En daar doen we iedere dag ons best voor,” zegt Alie.

  Samen met haar medewerkers is ze zeer trots op het behaalde resultaat.

  lees meer
 • Symponie breit voor het Nationaal Ouderenfonds

  Sinds 2004 komen elk jaar honderden breisters en hakers in actie voor het Nationaal Ouderenfonds, zo ook de deelnemers van onze handwerkclub in Symphonie. Deze deelnemers zijn het afgelopen jaar druk bezig geweest en hebben 500 mutsjes bij elkaar gebreid.

  lees meer
 • Reisgids: Workshop schilderen bij Atelier uiT de KunsT

  Iedereen kwam deze middag goed gemutst aan bij het atelier. De een met het busje van het rode Kruis, de ander was opgehaald met de auto. Iedereen had er zin in. Na even te hebben gekletst, een kop thee of koffie en uitleg over het schilderen, konden we beginnen met het schilderij.

  lees meer
 • 75 kinderen brachten een bezoek aan de bewoners van Symphonie

  Vrijdag 10 november kwamen er 75 kinderen van basisschool "De Westerburght" - onderbouw - in Symphonie. Zij zongen liedjes voor Sint Maarten en lieten vol trots hun zelfgemaakte lampion zien. De kinderen hebben bij iedereen een bezoekje gebracht. Zowel in restaurant 'Bij de Buren' als de verschillende huiskamers. De mensen en kinderen genoten zichtbaar.

  lees meer
 • 30 november a.s. infomarkt in de Noorderkroon!

  Donderdag 30 november 2017 is een infomarkt in de Noorderkroon met verkoop van producten. U bent welkom tussen 10.00 – 12.00 uur om kennis te maken met de producten die in de Noorderkroon aangeboden worden.

  lees meer
96 nieuwsberichten << < 1 van 20 > >>