Spectrumbus

Vanaf 5 november 2018 rijdt de Spectrumbus door Beilen. Met deze elektrische shuttlebus kunnen kwetsbare ouderen makkelijk en duurzaam reizen naar woonzorgcentrum Spectrum. Hier kan men deelnemen aan bijvoorbeeld activiteiten of naar het diner in restaurant 'Bij de Buren'.

Opstapplaatsen
Vanaf de opstapplaatsen bij het Markehuus, de Hofstaete, 't Stroomdal en de Bernardstede haalt de bus mensen op voor een bezoek aan restaurant 'Bij de Buren' in Spectrum. De Spectrumbus is bestemd voor groepsvervoer en rijdt op werkdagen tussen 11.30 uur en 14.00 uur, om mensen op te halen vanaf de opstapplaatsen. Na afloop van het diner rijdt de bus weer terug.

Reserveren
Wanneer u wilt reserveren voor het diner in restaurant 'Bij de Buren' en hiernaartoe wil reizen met de Spectrumbus, dan dient dit aangegeven te worden bij de reservering. Dit kan tot maximaal 16.00 uur de dag voor het diner. Dit kan zowel telefonisch via T. 0593 52 34 55 als bij de servicebalie van Spectrum tussen 9.00 uur- 16.00 uur. De servicebalie noteert dan op het rijschema van de bus de volgende gegevens:

  • uw naam, adres, telefoonnummer,
  • of u gebruik maakt van een rollator/rolstoel,
  • of u opgehaald wilt worden vanaf uw appartement.

De kosten voor een retour met de bus bedragen € 1,- , dit is van uw huis naar Spectrum en weer terug. Per rit kunnen er maximaal 8 personen mee. Wilt u zeker zijn van een plek, dan adviseren wij u om tijdig te reserveren.

Deze bus is niet geschikt voor vervoer van personen in een rolstoel, maar is alleen toegankelijk voor mensen die zelfstandig uit de rolstoel kunnen komen en in de bus kunnen stappen. In de bus is plaats voor 1 ingevouwen rolstoel en 1 ingevouwen rollator.
De bus is daarnaast bestemd voor vervoer van deelnemers aan de dagbesteding in Spectrum, maar ook voor bewoners van Spectrum, om in groepsverband met een aantal bewoners een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld de plaatselijke zorgboerderij.

Het is de bedoeling om in de nabije toekomst ook ’s avonds mensen uit Beilen op te halen voor bijvoorbeeld een bingoavond of een muziekoptreden. Net als bij een reservering voor het restaurant kan dan ook bij een reservering voor een activiteit het vervoer worden besproken.