Nieuws & Activiteiten

Nieuws & Activiteiten Wester Es

 • 'NL doet' bij Wester Es

  Vrijdag 9 maart jl. deed Wester Es mee aan de landelijke vrijwilligersactie 'NL Doet'. Twee handige vrijwilligers hebben s ’ochtends twee bakkerskasten in elkaar gezet. Op deze bakkerskasten kwamen oude spullen te staan. ’s Middags werd er voor de bewoners een “terug in de tijd” quiz georganiseerd.  

  lees meer
 • 13 februari: Feiten & fabels over eten! Komt u ook?

  Tijdens het Zorgcafé in Beilen worden de feiten en fabels over eten besproken. Er wordt heel veel gezegd en geschreven over voedsel en manier van leven (leefstijl). Wat is gezond eten en wat is niet gezond om te eten? En wat gezond is voor de één is dat dan ook goed voor de ander? Wat is leefstijl en welke leefstijl is goed voor mij? Dit zijn de onderwerpen waarover diëtist Jessie Haandrikman, van de Diëtistenpraktijk Drenthe, met ons in gesprek gaat.

  lees meer
 • Uitnodiging Zorgcafé Beilen

  Dinsdag 9 januari is er van 19.30 - 21.30 uur Zorgcafé Dementie Beilen, met als thema 'De diagnose dementie en dan..'. Spreker deze avond is Joke Sanders van Alzheimer Nederland Drenthe.

  lees meer
 • Veel belangstelling voor het boeken uitleenpunt in Beilen!

  Het bibliotheek-uitleenpunt is op 13 december feestelijk geopend in restaurant 'Bij de Buren' te Beilen. Er was er veel belangstelling en men was zeer positief. Veel bewoners van de Wester Es hebben zich dan ook meteen aangemeld.

  lees meer
 • Inzamelactie Voedselbank groot succes!

  Bewoners van woonzorgcentrum de Wester Es en het omliggende aanleungebieden dragen de voedselbank een warm hart toe. Zij hebben hier graag een gehoor aan gegeven en een steentje bijgedragen.

  lees meer
 • Rabobank en AMDG verrassen bewoners Wester Es

  Beilen – Bewoners en medewerkers van woon(zorg)centrum de Wester Es in Beilen werden vrijdagmiddag verrast met een aantal cheques. Geert Anninga, accountmanager van de Rabobank Assen-Noord Drenthe overhandigde een cheque van 115,- euro in verband met het 115-jarig bestaan van de Rabobank.

  lees meer
 • Bewoners Wester Es op bezoek bij burgemeester Midden Drenthe.

  In het kader van 'De week van de betrokkenheid' (voorheen de week van de eenzaamheid), zijn bewoners van de Wester Es op de koffie geweest bij burgemeester T. Baas, van Midden Drenthe. 

  lees meer
 • Avondvierdaagse in Beilen

  Op donderdagavond 15 juni hebben de bewoners van de Wester Es deelgenomen aan de avondvierdaagse in Beilen. Elk jaar groeit de groep deelnemers en dit jaar deden er 29 bewoners mee. Onder begeleiding van een grote groep vrijwilligers liepen zij de route van 5km.

  lees meer
 • De Wester Es verhuisd!

  De afgelopen periode stond voor de Wester Es bijna volledig in het teken van slopen, bouwen en natuurlijk verhuizen. Sinds het bereiken van het hoogste punt, vorig jaar juli, is er met man en macht gewerkt om er voor te zorgen dat de eerste bewoners begin april konden verhuizen naar hun nieuwe appartement van 80 m².

  lees meer
 • Expositie door Dagcentrum De Westhoek in Beilen

  Vanaf woensdag 15 februari is er een bijzondere expositie in de hal/entree van de Wester Es te zien. 5 kunstenaars exposeren hun werken. De kunstenaars zijn afkomstig van Dagcentrum De Westhoek uit Beilen. Deze locatie is een WDL locatie (Werk-dagbesteding-leren) van Promens Care.

  lees meer