Nieuws

Nieuws Noorderkroon

 • Dag van Zorggroep Drenthe - Noorderkroon

  Vrijdag 1 juni jl. was het de Dag van Zorggroep Drenthe. De bewoners van de Noorderkroon vierden deze dag met als thema Boerenlanddag.

  lees meer
 • Dementiemonitor Alzheimer Nederland

  Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen zij beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen.

  lees meer
 • Expositie 'De appeltjes van Cézanne' in de Noorderkroon

  In de expositieruimte van de Noorderkroon hangt momenteel het werk van kunstenaar Klaas Jan Mulder uit Assen. Hij maakt vooral landschappen met softpastelkrijt, waarbij het Drentse landschap en de Waddeneilanden favoriet zijn. Maar hij schildert ook portretten in olieverf, in deze expositie een combinatie van de twee.

  lees meer
 • Try out voorstelling in de Noorderkroon

  Op zondag 4 maart j.l. was de Try Out van het Drents blijspel “Ope, apesteertie punt nl”. Deze voorstelling werd opgevoerd door de Historische Toneelvereniging ‘NijRoon’. Zij hebben gedurende vijf maanden geoefend in de podiumruimte van de Noorderkroon.

  lees meer
 • Olympische middag in de Noorderkroon

  De Olympische Spelen 2018 in Peongchang gaan van start en daar hadden de bewoners en omwonenden van de Noorderkroon woensdagmiddag 7 februari alvast een voorzetje met de Olympische middag in de locatie.

  lees meer
 • Druk bezocht muziekcafé in de Noorderkroon

  Afgelopen zondag (28/1) is het muziekcafé in de Noorderkroon te Roden druk bezocht tijdens het optreden van het “Alteveerquartet”. Dit ensemble bestaat uit vier saxofonisten. Zij oefenen wekelijks met elkaar en spelen graag voor select publiek.

  lees meer
 • 30 november a.s. infomarkt in de Noorderkroon!

  Donderdag 30 november 2017 is een infomarkt in de Noorderkroon met verkoop van producten. U bent welkom tussen 10.00 – 12.00 uur om kennis te maken met de producten die in de Noorderkroon aangeboden worden.

  lees meer
 • Gezellig Sint Maartenbezoek van de kinderen van KidsCasa

  Op donderdagochtend 9 november j.l. kregen de bewoners van de Noorderkroon bezoek van de oudste peuters van KidsCasa, kinderdagopvang in Roden. Zij komen vaker langs en doen dit altijd in de stint, een gezamenlijke elektrische bakfiets waar tien kinderen in mee kunnen onder een luifeltje.

  lees meer
 • Halexpositie Fennie Kool in de Noorderkroon

  In november en december is het werk van Fennie Kool te bewonderen. Zij maakt schilderijen met religieuze thema’s. Ook schildert zij op thema’s uit gedichten en leesboekje. Het verfgebruik is kleurig en vloeit mooi in elkaar over. Fennie Kool gaat wekelijks naar de schilderclub in Roden.

  lees meer
 • Workshop Drents Museum 'Kunst maakt de Mens'

  Op donderdag 5 oktober j.l. was de workshop “Kunst maakt de Mens” te volgen in de Noorderkroon. Een workshop in het leven geroepen door het Van Gogh Museum en uitgevoerd door medewerkers van het Drents Museum. Het was een lezing en tekenmiddag in één. Met name om ouderen kennis te laten maken met kunst en kunst te laten beleven door een stukje geschiedenis te vertellen in woord en beeld.

  lees meer