In de media

 • Waardigheid en trots,

  Drentse zorgaanbieders stimuleren leren en ontwikkelen op de werkvloer

  Leren en ontwikkelen serieus inzetten als oplossing voor de arbeidsmarktproblematiek? In Drenthe gebeurt het. Drie nieuwe functieprofielen helpen het leren en ontwikkelen in organisaties versterken. En bieden oudere medewerkers nieuw perspectief. Alle 14 zorgorganisaties, de opleidingsinstituten, de werkgeversorganisatie en het zorgkantoor – verenigd in het regionaal samenwerkingsverband Samen Werken aan Kwaliteit en Arbeidsmarkt – hebben de functieprofielen omarmd. Een interview met initiatiefnemer Roeli Mossel, bestuurder van NNCZ.

  Lees meer: Waardigheid en trots
 • Dagblad van het Noorden,

  Messchenstaete in Assen verandert van koers: wellness maakt plaats voor revalidatie

  Luxe wonen zonder zorgen op je oude dag. Die doelstelling stond voorop toen Messchenstaete bij Assen twee jaar geleden werd geopend. Het is niet helemaal uit de verf gekomen en Messchenstaete boort een nieuwe doelgroep aan.

  Lees meer: Dagblad van het Noorden
 • Assercourant,

  Jong en oud verven samen eieren

  Rolde - De Stichting Kinderopvang Rolde en woonzorgcentrum de Wenning werken al jaren samen. Een aantal keren per jaar doen de kinderen van het kinderdagverblijf de Roldebol samen met de bewoners van het zorgcentrum een activiteit.

  Lees meer: Assercourant
 • RTV Drenthe,

  Ouderenbus in Beilen slaat aan: 'Het is net alsof we op schoolreisje gaan!'

  Woonzorgcentrum het Spectrum is op zoek naar vrijwilligers voor de Spectrumbus. Met het vervoersmiddel worden minder mobiele ouderen rondgereden door Beilen naar alle voorzieningen in de buurt. Het idee slaat zo aan, dat de dienstregeling wordt uitgebreid en er extra handen nodig zijn.

  Lees meer: RTV Drenthe
Zorggroep
Drenthe
doet meer